OLE ROHKEA - PÄÄTÄ JA ETENE ITSE - KYSY NEUVOA

Vinkkejä GLOWUP-matkallesi. Tervetuloa mukaan!

Jokaisella voi olla oma lähestymistapa GLOWUP-matkalle. Siinä missä toinen voi olla elämänsä T-risteyksessä, jossa on valittava uusi suunta, toinen voi olla kiinnostunut löytämään uusia tapoja toimia nykyisessä arjessa tai työssä. Olet saattanut saada vinkin tästä kokeilun arvoisesta menetelmästä tai sinua ehkä puhuttelee GLOWUP missio “From being to doing.” yhteiskunnallisena ajatuksena. Voit myös olla vain utelias tai kriittinen tarkastelija. Olet tervetullut matkallesi!

Matkan alussa voit kuvitella eteesi vuoristonäkymän tai kotoisamman mäkien, järvien ja notkojen maiseman. Olet nyt yhdellä ja ensimmäisellä GLOWUP kukkulan laella. Valitset maisemasta polun jota pitkin lähdet etenemään. Teet päätöksen ja lähdet kulkemaan. Seuraavalla mäellä näet eteenpäin ja taaksepäin uudesta näkökulmasta, ehkä vähän kauemmas ja eri tavalla kuin aiemmin. GLOWUP MATKALLA on olennaista kulkea eteenpäin, kokeilla uutta. Matka tarjoaa sinulle muutoksen mahdollisuuden.  GLOWUP kehoittaa sinua etsimään parhaita mahdollisia tekojen paikkoja, viivyttelemättä.

GLOWUP ei johdattele sinua kilvoittelemaan maiseman huipusta vaan löytämään uusia näkymiä ja kuvakulmia edetessäsi matkallasi.

GLOWUP keskittyy tekoihin

Matkaa ei vain suunnitella ja haaveilla, vaan sille lähdetään heti kullekin sopivalla vauhdilla. GLOWUP TYÖKALUT auttavat sinua kokeilemaan uusia “reittejä” ja tarjoavat sinulle uusia välineitä arkeesi. Käytännössä GLOWUP kutsuu sinua tutustumaan työkaluihin ja kokeilemaan niiden avulla. Aluksi kannattaa käydä läpi GLOWUP START -kysymykset kyselyn muodossa tai ohjauskeskustelussa GLOWUP GUIDE -oppaasi kanssa. GLOWUP START -kysymykset ja ohjaus saavat sinut keskittymään omiin tekoihisi ja suuntaamaan eteenpäin.

Seuraavaksi voit alkaa kirjoittaa GLOWUP DIARY -päiväkirjaa, mikä kannustaa sinua myös uusiin tekoihin. Siihen kirjaat kokeilemiasi tekoja, niistä syntyneitä ajatuksia, oivalluksia ja tunnelmia. Liikaa miettimättä, hetken oivallukset tarjoavat usein parasta antia matkallasi, tartu siihen ja kirjaa ylös. Voit käyttää kirjaamisessa pelkkiä sanoja, laajempaa kerrontaa, kuvia, musiikkia, mitä tahansa, joka muistuttaa sinua oivalluksesta.

Kokeile myös muita työkaluja rohkeasti. Ne ohjaavat eteenpäin ja antavat kehyksen. Sinun tehtäväsi huolehtia kokeilujen aloittamisesta. Voit aina olla yhteydessä GLOWUP GUIDE -oppaaseen ja kysyä neuvoa etenemiseen.

GLOWUP-matka ja eteneminen vahvistuvat jakamalla

Kun olet päässyt alkuun, tulee GLOWUP-päivän eli ryhmäpäivän aika. Päivän aikana jaat kokeilujesi ja tekojesi tunnelmia ja ajatuksiasi. Pääset myös kokeilemaan lisää. Kuulet muiden kokemuksia ja opit taas itsestäsi jotain yllättävää. Sinun tehtäväsi ryhmäpäivässä on olla läsnä ja mukana. Omia kokemuksiasi ja ajatuksia jaat siltä osin, kuin se sinusta tuntuu hyvältä.

GLOWUP-matkasi etenee omilla askeleillasi ja päätöksilläsi. Parhaiten saat siitä irti, kun teet rohkeasti kokeiluja ja jaat kokemuksiasi muiden kanssa. Opit kuuntelemaan itseäsi tarkemmin ja rehellisemmin, tulet myös löytämään muiden matkakertomuksista uutta ja uudella tavalla. Kulje siihen suuntaan, mikä mielessäsi vahvistuu. Se vaatii välillä vähän rohkeutta mutta palkitsee heti.

Pidä hauskaa – pidä kiinni ja luovu

Matkalla tehtäväsi on säilyttää se, mikä on hyvää ja luopua huonosta, tarpeettomasta tai siitä, mistä on nyt aika luopua. GLOWUP -matkaamisen ei myöskään tarvitse olla liian vakavaa. Nyt sinulla on lupa vähän irrotella, kokeilla kokeilemisen ilosta ja katsoa, mitä tapahtuu. Kaikki hetket matkallasi ovat tärkeitä. Pidä itsesi liikkeellä. Rohkaistu kysymään neuvoa ja apua myös läheiseltäsi, kollegoiltasi tai ihan tuntemattomalta neuvojalta – kertominen ja kysyminen palkitsee.

Nyt on aika aloittaa. Tärkeintä on liike, suuntasi tarkentuu matkan aikana.

GLOWUP TYÖKALUT mukaan lähteneille löydät täältä.